Thursday, 10 November 2016

ANAQAH CHIA SEED

ANAQAH CHIA SEED



KENAPA MESTI CUBA 'Chia Seeds' ? . 'Chia seeds' ni merupakan sejenis bijirin yang mempunyai banyak sangat kelebihan iaitu sangat kaya dengan Omega 3 disamping segala macam vitamin dan nutrien, fiber, protein, kalsium dan yang terpenting juga ialah antioxidants, hanya 2 sudu besar dah cukup untuk keperluan harian, tak perlu berlebihan. Yang penting ia bijian semulajadi yang tidak melalui apa-apa proses. Boleh dimakan mentah atau dicampur di dalam minuman atau apa jua masakan. Jika dicampur dalam minuman ia akan kembang sama sifat seperti 'biji selasih'


Kenapa ramai yang cari Anaqah Chia Seed? Sebab utama diperakui dengan adanya sijil halal, sijil expured dan sijil-sijil lain yang disahkan. So ia tidak was-was lagi. Kedua, baru beberapa bulan menapak di pasaran tapi beratus testimoni ikhlas dari consumer telah diperolehi. 



Antara fungsi ANAQAH Chia Seed :

- Mengawal berat badan
- Pengawalan gula darah yang lebih baik
- Meningkatkan tahap kesihatan jantung
- Mengatasi masalah sembelit
- Menggalakkan keanjalan dan pergerakan sendi
- Meningkatkan keupayaan utk menumpukan perhatian
- Melegakan refluks asid dan pedih ulu hati
- Membekalkan nutrisi untuk ibu mengandung
- Menggalakkan kulit dan rambut yang sihat dan cantik



Antara keistimewaan ANAQAH Chia Seed :

- 5x ganda lebih Kalsium daripada susu
- 7x ganda lebih Vitamin C daripada buah Oren
- 2x ganda lebih Antioksida berbanding buah Blueberry
- 3x ganda lebih Zat Besi daripada Bayam
- 8x Ganda lebih Omega 3 daripada Ikan Salmon



Kebaikan Amalan Pemakanan Chia Seeds 

• Rasa lebih kenyang dan membendung tabiat snacking kerana ciri hydrophilic chia apabila direndam 
• Tingkatkan tenaga dan mengelakkan perasaan mengantuk kerana kandungan serat chia ini 
• Mengurangkan sakit sendi dan bengkak kerana khasiat Omega-3 dan antioksidan dalam Chia Seeds
• Kualiti kulit lebih baik dan lebih lembut kerana khasiat Omega-3 dan antioksidan dalam Chia Seeds 
• Meningkatkan pencernaan dan kesihatan metabolik kerana serat mudah larut chia 
yang bagus untuk bakteria perut
• Tryptophan yang terdapat dalam biji Chia Seed berpotensi membantu mengawal selera makan (mudah kenyang), tidur yang selesa dan membantu meningkatkan mood anda sehari-harian. .


7 SEBAB KENAPA RAMAI YANG MENCARI CHIA SEED ORGANIK ANAQAH

✔ Mampu merawat pelbagai jenis MASALAH DIET
✔ Kesan seawal 2 SUDU MAKAN PERTAMA
✔ Rawatan alternatif tanpa pengambilan ubatan kimia malah organik
✔ 100% selamat tanpa kesan sampingan.
✔ Harga yang murah 
✔ Rasanya tidak pahit seperti herba2 yang lain.
✔ Sangat versatile dan mesra pengguna

.
Khasiat CHIA SEED ORGANIK ANAQAH sesuai untuk mereka yang menghadapi:
🔴Diabetes Tahap 2
🔴Berat Badan Berlebihan
🔴Kulit
🔴Asid Urik Tinggi
🔴Migrain
🔴Gastrik
🔴Antioksidan
🔴Membersihkan arteri
🔴Sakit2 sendi spt keletihan, Arthritis & Gout
🔴Masalah usus
🔴Ulser
🔴Kecergasan
.
APA KELEBIHAN CHIA SEEDS
******************************
1) Menguatkan tulang
2) Mengurangkan risiko kencing manis 
3) Mengurangkan risiko sakit sendi
4) Mengurangkan kemurungan
5) Menurunkan berat badan 
6) Mengurangkan risiko penyakit jantung
7) Mengurangkan risiko kanser 
8) Meningkatkan kecerdasan otak kanak-kanak dan dewasa 
9) Meningkatkan keanjalan kulit 
10) Memperbaiki pigmentasi
11) Meningkatkan sistem imun badan 
12) Mengurangkan keguguran rambut
13) Menguatkan tulang dan gigi
14) Mengurangkan rasa lapar .


KEBAIKAN CHIA SEED

📌 membersihkan usus
📌 mencegah kanser
📌 menguatkan gusi dan tulang
📌 mempunyai serat yang banyak
📌 penuh dengan sumber protein
📌 menyingkirkan toksin
📌 menstabilkan gula dalam darah
📌 penuh dengan Omega 3
📌 menguatkan sistem imunisasi
📌 meningkatkan kesihatan jantung
📌 mudah kenyang - bagus untuk kurus



Apa yang boleh buat dengan Anaqah Chia seed?😉🤔
✔Buat minuman(lagi minuman sejuk💕💕)
✔Tabur pada lauk pauk
✔Mudah disediakan
✔Tak de rasa pape.
✔Banyak khasiat lagi👍



KENAPA WANITA MENGANDUNG WAJIB MENGAMALKAN ANAQAH CHIA SEED?

1. Banyak zat yang terdapat dalam chia seed seperti Omega 3 (meningkatkan kecerdasan otak), zat besi (mengangkut oksigen dari paru-paru ke seluruh tubuh), Potasium/Kalium (melindungi otot jantung, mencegah tekanan dan diabetis).

2. Chia Seed juga kaya dengan anti-oksidan (wanita mengandung tidak mudah jatuh sakit).

3. Chia Seed mempunyai serat yang tinggi (mengelakkan kembung dan pedih ulu hati)




Ramai yang tanye apa beza Anaqah Chia Seed (ACS) dengan chia seed lain di pasaran? 
Entah. Sy sendiri tak tahu chia seed yang lain cam mana. Sebab dah terbiasa dengan ACS. Mula2 tahu chia seed pon dari ACS laa. 
Yang saya tahu ACS high quality from MEXICO. Kualiti yang memang tak boleh disangkal lagi. Siap ada sijil HALAL lagi tau 😍. 
Pastu yang saya tahu pasal ACS ni botol friendly user. Takyah nak guna sudu, just shake shake shake atas dalam minuman dan makanan. 
Hmmm apa lagi ye. Haaaaa kalau beli ACS siap dapat free consultation. Para agent akan guide korang. So senang la takde la korang terkontang kanting. Pastu plak takde la overdose. Haaa bahaya tu 😱😱
ACS ni murah jer Rm25. 180g siap FREE 5g. 




PELBAGAIKAN HIDANGAN CHIA SEED

Chia seed ni bukan takat wat minum je ye kwn2, mcm2 kite bleh buat dgn chia seed ni tau..

Sape2 yg rajin, bleh la wat roti, biskut, kek dgn mgunakan chia seed..

Yg kurang rajin mcm sy, tabur2 kat makanan je. Snang kan. Huhuhu. Yg pnting bkhasiat.😋😋😋


10 soalan berkaitan - ANAQAH CHIA SEED (ACS) 🌹

1. ACS ada campuran bahan kimia tak? 
- ACS sebenarnya superfood. Tidak melalui apa-apa proses. Diibaratkan awak makan sayur segar dipetik dari pokok. Sama macam ACS ni. Tak perlu takut untuk diamalkan cuma jangan berlebihan.

2. Apa keistimewaan ACS?
- 5x ganda lebih Kalsium daripada susu
- 7x ganda lebih Vitamin C daripada buah Oren
- 2x ganda lebih Antioksida berbanding buah Blueberry
- 3x ganda lebih Zat Besi daripada Bayam
- 8x Ganda lebih Omega 3 daripada Ikan Salmon

3. Sebelum baca lebih lanjut awak perlu tahu :
- KANSER PROSTAT tidak dibenarkan sama sekali
- Darah tinggi yang mengambil ubat ASPIRIN tidak dibenarkan / atas kebenaran doktor sahaja
- Sakit jantung yang mengambil ubat ASPIRIN tidak dibenarkan / atas kebenaran doktor sahaja
- Baby yang belum start solid food tidak dibenarkan
- Pesakit buah pinggang boleh dengan kuantiti air & chiaseed yang sediki. Cth : 500ml air + 3-5shake chiaseed
- Pesakit cyst start dengan kuantiti yang sedikit.

4. Siapa yang boleh mengamalkan ACS? 
- bermula bayi (yang dah start solid food) sehingga golongan tua).

5. Ibu menyusu dan mengandung boleh amalkan ACS? 
- sangat digalakkan kerana ACS membantu untuk menambahkan susu badan dan menaikkan HB ibu mengandung. 

6. Berapa kuantiti untuk sehari? 
- 1 sudu besar. Jika tiada perubahan, up ke 2 sudu besar.

7. ACS oleh dicampur dalam apa ya? 
-boleh dimasukkan ke dalam sebarang jenis minuman (kecuali kopi), makanan dan salad. Nak makan macam tu jer pon boleh.

8. Ada pantang larang tak bila mengamalkan ACS? 
- TIADA. Cuma diwajibkan minum banyak air kosong.

9. Sebotol tahan lama mana? 
- sebotol ada 180g (FREE 5g), sehari ambil 1 sudu besar. Lebih kurang sebotol untuk sebulan.

10. Berapa harga sebotol?
- Rm25 sahaja.




FAQ ANAQAH Chia Seed (Bayi dan kanak-kanak)

8 SOALAN:-
.
(1)
.
Adakah bayi boleh mengambil ANAQAH Chia Seed?
.
Bayi yang berumur bawah 6 bulan tidak digalakkan mengambil sebarang sejenis makanan berbentuk pepejal, termasuk chia seed kerana sistem pencernaan bayi belum bersedia untuk memproses makanan berbentuk pepejal.
.
ANAQAH Chia Seed sesuai diambil oleh bayi yang berumur seawal setahun. Walau bagaimanapun, bayi kurang daripada setahun boleh mendapatkan khasiat ANAQAH Chia Seed melalui penyusuan susu ibu.
.
(2)
.
Bagaimana cara memberi ANAQAH Chia Seed kepada bayi dan kanak-kanak lingkungan setahun hingga 6 tahun?
.
Bagi bayi berusia setahun hingga kanak-kanak berusia enam tahun, kuantiti yang dicadangkan adalah satu sudu ANAQAH Chia Seed sehari (7g).
.
ANAQAH Chia Seed perlu dikembangkan dalam air sekurang-kurangnya 10 minit sebelum diminum. Fina cadangkan ANAQAH chia seed direndamkan dalam minuman panas seperti susu dan minuman coklat atau air kosong (suam atau sejuk).
.
ANAQAH Chia Seed juga boleh ditaburkan dalam sup sayur ataupun makanan berkuah. Yang penting, chia seed telah kembang.
.
Hal ini bagi menggelakkan chia seed daripada mengembang dalam saluran pencernaan kanak-kanak tersebut.
.
(3)
.
Bagaimana cara memberi ANAQAH Chia Seed kepada kanak-kanak berusia 6 tahun ke atas?
.
Bagi kanak-kanak berusia enam tahun ke atas, remaja dan dewasa, kuantiti yang dicadangkan adalah 2 sudu sehari (15g).
.
Golongan ini boleh mengambil ANAQAH Chia Seed dalam bentuk yang belum kembang ataupun yang telah kembang.
.
Cara penyediaan adalah pelbagai, sama seperti dewasa.
.
(4)
.
Adakah individu G6PD boleh mengambil ANAQAH Chia Seed?
.
Individu (bayi, kanak-kanak dan dewasa) yang mengalami masalah kekurangan G6PD boleh mengambil ANAQAH Chia Seed.
.
Individu yang mengalami kekurangan G6PD hanya perlu mengelak daripada mengambil kacang parang, kacang soya, kekacang, vitamin C tiruan dan pewarna tiruan.
.
ANAQAH Chia Seed adalah biji benih tumbuhan herba, bukan daripada golongan kekacang (legum) dan vitamin C yang terdapat dalam chia seed adalah semulajadi, bukan sintetik.
.
Oleh hal yang demikian, ANAQAH Chia Seed selamat di makan oleh individu yang mempunyai kekurangan G6PD.
.
(5)
.
Apakah fungsi ANAQAH Chia Seed sebagai makanan tambahan bayi dan kanak-kanak?
.
Kebanyakkan kanak-kanak tidak suka makan sayur. Oleh itu, mereka mungkin akan mengalami masalah sembelit.
.
ANAQAH Chia Seed pula mampu mengembang hingga 10x ganda hingga membentuk tekstur jelly dan mempunyai kandungan serat yang tinggi.
.
ANAQAH chia seed merupakan fiber bagi melawaskan pembuangan.
.
Oleh itu, ia membantu mengelakkan masalah sembelit dan melancarkan sistem pencernaan.
.
ANAQAH Chia Seed adalah sejenis biji benih. Biji benih mengandungi kandungan zat mineral yang tinggi. Zat-zat meniral ini penting untuk pertumbuhan bayi dan kanak-kanak.
.

Antara keistimewaan ANAQAH Chia Seed adalah:-

5x ganda lebih Kalsium daripada susu, 
7x ganda lebih Vitamin C daripada buah Oren, 
2x ganda lebih Antioksida berbanding buah Blueberry, 
3x ganda lebih Zat Besi daripada Bayam,
8x Ganda lebih Omega 3 daripada Ikan Salmon,

Omega-3 yang terdapat dalam chia seed membantu pembentukkan otak dan sistem saraf pada bayi dan perkembangan otak pada kanak-kanak.
.
Otak kanak-kanak akan lebih cergas dan seterusnya membantu proses pembelajaran mereka.
.
Kalsium yang tinggi pula membantu pembentukkan tulang dan gigi. Fasa bayi dan kanak-kanak amat memerlukan kalsium yang tinggi kerana pada ketika inilah tulang terbentuk.
.
Gabungan Vitamin C, antioksida dan Omega 3 mampu melindungi bayi dan kanak-kanak daripada radikal bebas dan seterusnya mengurangkan risiko daripada terkena jangkitan dan demam.
.
Chia Seed adalah sumber bagi protein. Selain daripada membekalkan tenaga, protein diperlukan untuk membinaan dan mengekalkan kelembapan otot dan tisu-tisu organ.
.
Chia berasal dari perkataan Mayan yang bermaksud 'sesuatu yang membuat anda kuat' disebabkan ia mengandungi kandungan protein yang tinggi.
.
(6)
.
Adakah ANAQAH Chia Seed bebas gluten?
.
Ya. ANAQAH Chia Seed bebas gluten secara semulajadi tanpa melibatkan sebarang proses kimia.
.
(7)
.
Adakah ANAQAH Chia Seed halal dan mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia, KKM ?
.
ANAQAH Chia Seed adalah makanan tambahan untuk seisi keluarga yang halal dan selamat kerana ia adalah bahan makanan mentah semulajadi.(ada sijih HALAL JAKIM MALAYSIA).
.
ANAQAH Chia Seed hanya mengimport chia seed berkualiti terus daripada Mexico.
.
Oleh kerana ia adalah makanan semulajadi dan tidak diproses, ANAQAH Chia Seed tidak perlu mendaftar dengan KKM.


TESTIMONI ANAQAH CHIA SEED







1 BOTOL RM25 + POS
10 BOTOL : RM180 + POS
30 BOTOL : RM450 + POS


SMS/WASSUP KE :- 0196592887


PENGHANTARAN:- 


KAMI MENGGUNAKAN POS LAJU 
SETIAP ITEM YANG DIHANTAR AKAN SAMPAI 
KEPADA PELANGGAN DALAM TEMPOH 1 KE 3 HARI WAKTU BEKERJA. 
NO RUJUKAN ITEM (TRAKING NUMBER) AKAN DIBERIKAN 
SETELAH URUSAN JUAL BELI SELESAI.

No comments:

Post a Comment

STOCK

STOCK