Saturday, 5 October 2013

WONDER GLOW~GOLD BASIC ADVANCE SERIES

WONDER GLOW~GOLD BASIC ADVANCE SERIES



WONDER GLOW~ GOLD BASIC ADVANCE SERIES ( RM120)
TERDIRI DARIPADA :-
* 1 Super Ultra Glowing Cream (Untuk Siang)
* 1 Super Ultra Glowing Cream (Untuk Malam)
* 1 Wonder Bar Soap Cleanser


SUPER ULTRA GLOWING CREAM (DAY & NIGHT CREAM) EFEKTIF UNTUK :
- Mencerah & menyerikan wajah
- Menghilangkan pigmentasi yang tebal
- Menghapuskan jerawat dengan berkesan
- Mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit secara semulajadi
- Anti Penuaan dan Awet Muda yang unggul
- Mengandungi kombinasi hebat Vitamin C Infusions, Super Glutahione dan Sarang Burung Walet supaya kulit cerah bercahaya dan bersinar!

CARA PENGGUNAAN KRIM & SABUN
- Cream D ( Day / Siang ) dipakai untuk siang hari, dapat digunakan sebagai alas bedak dan pelindung sinar matahari UV- Ultra Foundation

- Cream N( Night / Malam ) dipakai pada waktu malam sebelum tidur.

- Untuk pertama kali pemakaian, sapuan menegak ke atas kulit supaya krim dapat menembus jauh ke dalam bahagian lapis ekspedemis kulit.

- Cuci muka dengan menggunakan Wonder Bar Soap, biarkan dimuka selama 1 minit dan bilas dengan air bersih (Penggunaan disarankan 2 kali sehari, sebelum penyapuan Cream D dan Cream N)

KANDUNGAN ISTIMEWA SUPER ULTRA GLOWING CREAM (Skin Whitening Specialist)
L-Ascorbic Acid ( Vitamin C Infusions ), Beta-Hydroxy Acid, Alpha Lipoic Acid, Copper Peptide, Retinol, Hyaluronic Acid, Selenium, Kojic Acid, L-Glutathione, Alpha-Hydroxy. Collagen ( Sarang Burung Walet )

KEBAIKAN SUPER ULTRA GLOWING CREAM (Skin Whitening Specialist) :
Pemutihan kulit yang hebat dengan secara semula jadi dan total ( tanpa pengelupasan ) dan sangat berkesan sebagai anti penuaan !

A) Ascorbic Acid :
- Merangsang pembentukan kolagen pada seluruh jaringan tubuh

- Menyihatkan kulit dan menyegarkan badan

B) Beta Hydroxy Acid:
- Menstimulasi perbaikan kulit
- Mencegah dan mengurangi jerawat

C) Alpha Lipoic Acid :
- Memberikan perlindungan terhadap radikal bebas
- Membantu meningkatkan manfaat antioksidan lain
- Berfungsi sebagai antioksidan lain khasnya Vitamin C dan E

D) Retinol :
- Menstimulasi regenerasi sel kulit
- Menegangkan kulit
- Memudarkan garis halus dan kedutan

E) Hyaluronic Acid :
- Menjaga kelembapan dan ketegangan kulit
- Mencegah penuaan

F) Cooper peptide :
- Merangsang regenerasi kulit
- Meningkatkan produksi kolagen dan elastin
- Mengencangkan, menghaluskan dan melembutkan kulit
- Mengikat dan membuang kolagen dan elastin yang rosak pada kulit dan jaringan parut

G) Selenium :
- Mencegah kerosakan gen
- Menguatkan sistem kekebalan tubuh
- Mencegah kanser dan penyakit kardiovascular
- Menguatkan jantung dan pembuluh darah
- Memperlancar aliran darah ke otak

H) Kojic Acid :
- Memudarkan pigmentasi dan bintik-bintik penuaan
- Merupakan formula terbaik untuk memutihkan kulit
- Melambatkan pengeluaran melanin yang merupakan awal proses penggelapan kulit

I) L-Glutathione :
- Merupakan antioksidan utama dalam tubuh manusia yang sebagian besar ditemukan dalam hati
- Merupakan antioksidan kuat untuk menghalang radikal bebas penyebab gangguan fungsi organ dalam dan kulit

- Membantu menyembuhkan gejala neurodegeneratif seperti Parkinson, Alzheimer, multiple sclerosis, stroke, dan asthma yang kronik

- Pengubatan jangka panjang bagi perokok dan peminum

- Mendetoxsifikasi (seperti Parasetamol) di dalam hati

- Melawan kanser, penyakit jantung, penuaan, dan sistem imunisasi tubuh

J) Alpha Hydroxy Acid :
- Mengstimulasi perbaikan kulit

- Menghilangkan garis-garis halus pada wajah

K) Collagen Extract :
- Menjaga kelembapan kulit
- Menghaluskan dan menegangkan kulit

Set Wonder Glow "Gold Basic Advance Series" ini merupakan set asas penggunaan cosmetics Wonder Glow yang lebih advance dari "Silver Basic Advance Series". Jika anda merupakan yang pertama kali ingin mencuba produk Wonder Glow, anda disarankan menggunakan set ini terlebih dahulu sebelum berhijrah menggunakan set Wonder Glow Pink Jambu Advance Series.
Set Wonder Glow "Gold Basic Advance Series " dapat membantu kulit untuk mendapatkan kesan yang lebih cepat dan "double effect", anda boleh terus menggunakan set asas "Basic Gold Series" ini untuk percubaan kali pertama jika inginkan kesan yang lebih cepat dan 2 kali ganda lebih berkesan.

Penggunaan amat mudah dan tidak mengelirukan. Tidak memerlukan pemakaian toner. Hanya perlu menggunakan 2 kirim ini (Day Cream pada waktu siang, dan Night Cream pada waktu malam) dan wonder bar soap sebagai pencuci muka.


ANTARA SOALAN DAN JAWAPAN MENGENAI SKINCARE WG :

SOALAN 1 : Adakah Set Wg ini dapat kelulusan KKM? 
JAWAPAN : Supplier besar produk WG ada upload sijil kelulusan KKM, tapi ada jugak sesetengah individu bila diorang check kat google kata tak da pulak, so senang citer BAGI SAYA WG tidak mempunyai kelulusan KKM.

SOALAN 2 : Adakah set Wg ini mengelupas ? 
JAWAPAN : Ya, set wg kebanyakan pengguna yang pakai semua mengelupas, ada yang halus, dan ada yang banyak jugak mengelupas..bergantung pada kulit individu, kalau jenis pakai mekap tebal-tebal sebelum ni, memang banyak pengelupasan berlaku.

SOALAN 3 : Lama ke tidak tempoh pengelupasan ? 
JAWAPAN : Tidak lama pun, paling lama dua minggu..selalunya dalam seminggu macam tu kulit jadi mengelupas.

SOALAN 4 : Apakah simptom-simptom bila sedang pakai wg? 
JAWAPAN : Kulit menjadi kemerah-merahan, pedih dan mengelupas, tapi dalam seminggu je..for those yang jenis cepat meggelabah, baik tak payah pakai produk wg ni, sebab wg ni hanya sesuai untuk orang yang penyabar je pakai.

SOALAN 5 : Kenapa produk wg buat kulit mengelupas ? 
JAWAPAN : Dah terang-ternag cakap ini produk pemutihan, untuk luaran that means untuk kulit, so kalau tak berlaku pengelupasan, kulit yang gelap tu nak buang ke mana?betul tak?takkan kotoran kulit tu masuk kat dalam kulit, so tak jadi pengelupasan..

SOALAN 6 : Kenapa saya pakai wg jerawat naik pulak? 
JAWAPAN : Kena pakai set wg ikut aturan yang betul, jangan pandai-pandai nak campur dengan produk lain even serum dari produk lain sekalipun..nanti bila kulit dah stabil baru boleh campur dengan produk lain pulak..

SOALAN 7 : Lepas pakai wg, kulit dah cerah boleh stop pakai tak? 
JAWAPAN : yupppp..boleh je nak stop pakai..tapi seelok-eloknya tak yah lah stop sebab cuaca kat negaa kita ni panas, so bila korang asyik pakai then stop nanti kulit tak okey-okey jugak..kejap putih, kejap gelap..haaaa

SOALAN 8 : Orang mengandung boleh ke pakai wg ni? 
JAWAPAN : Mestilah boleh, ini bukan produk supliment..wg hanya skincare, untuk kulit muka..

SOALAN 9 : Kalau nak pakai krim siang atau krim malam wg je boleh tak? 
JAWAPAN: Boleh je..tapi kalau lambat hasil kat muka, jangan duk meroyan pulak, better beli 1 set for those yang baru nak cuba..yang dah biasa pakai boleh je kalau nak pakai krim siang atau malam..boleh pilih..ok

SOALAN 10 : Berapa lama kesan pemakaian wg ini? 
JAWAPAN : DUA MINGGU je dah boleh tengok hasil..kalau korang tak perasan maybe orang-orang sekeliling yang perasan muka dah cerah :)

SOALAN 11 : WG yang awak jual ni ORIGINAL ke? 
JAWAPAN : Ade ke set wg yang tiruan? sebab setakat ini semua set wg ORIGINAL.

SOALAN 12 : WG ini asal dari mana? 
JAWAPAN : WG asalnya dari Indonesia dan dikilangkan semula di Johor.

SOALAN 13 : Kenapa tak boleh pakai bedak semasa pakai wg? 
JAWAPAN : Nanti kulit yang mengelupas akan jelas kelihatanlahhhh..lagi satu nanti pori-pori tersumbat, lagi membanyakkan jerawat-jerawat..

Antara testimoni pengguna WG 









BERMINAT?
BOLEH ORDER SEKARANG.. 
1 COMPLETE SET WG GOLD SERIES : RM120

No comments:

Post a Comment