Monday, 3 June 2013

BB PLUS COLLAGEN UNTUK KULIT CANTIK


Assalamualaikum kawan2, ok hari nie yana nak share ngan kawan2 berkenaan BB PLUS COLLAGEN, rasernyer ramai yang dah kenal dengan produk nie n mesti ramai jugak yang dah try produk ni :)

BB Plus Collagen ni dihasilkan dari 5000mg kolagen ikan terhidrolisis.. ditambah pulak dengan ekstrak biji anggur dan Vitamin C.. Tau tak, collagen cuma boleh diserap dengan baik dengan kehadiran vitamin C. So, sebab tu la BB Plus Collagen ni ditambah vitamin C, supaya lebih cepat diserap oleh badan kite. Kalau kite beli collagen asli yang kene rebus, tapis, then minum tu, kalau mase tu badan kite takde Vitamin C yang mencukupi pon, tak dapat serap secukupnya jugak collagen kite makan tu. So, jadi tak efektif la.

7 Hasil Kulit Cantik dengan BB Plus Collagen
1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari

Ok, kalau care pasal kulit anda dan penuaan yang bakal berlaku, bace sket info kat bawah ni ye :)

Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit
Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.


Mengapa memilih BB Plus?
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

Bagaimana BB Plus Bertindak?
Mod tiga tindakan:
1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru

Dos apakah yang efektif?
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.
BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.

CARA PENGAMBILAN
Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur. Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.  

Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.
RAMUAN UTAMA
Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin. 

Nak Kulit Baby Cantik?

Korang pernah dengar tak, orang tua-tua punye petua, kalau mase mengandung kita amalkan minum air kelapa, kulit baby kite nanti akan halus mulus, licin dan cantik.

Cute Baby

 

Ha.. untung tau orang yang pregnant dan amalkan minum BB Plus Collagen setiap hari. Bukan sahaja dia dapat manfaat kulit cantik, tegang, cerah, malah baby pon dapat manfaat yang sama. 


Hot Mommy.. Glowing Skin

Collagen juga bagus untuk perkembangan tulang bayi. Semoge baby yang keluar nanti, sihat, comel, kulit cantik sampai la die besar.. nak-nak pulak, mase lepas bersalin, ibunye teruskan makan collagen semasa tempoh menyusukan baby.. Baby pon dapat khasiat collagen tu.


Baby in womb



Jangan ingat Collagen ni untuk pompuan je tau. Lelaki pon boleh makan BB Plus Collagen ni. Kulit lelaki kan kasar sket berbanding pompuan, so, amalkan la makan collagen ni, at least takdelah tebal dan kasar sangat kulit kat siku, lutut tu.. 
Isteri pon suke la belai2 kalau kulit Encik Suami lembut dan halus kan.. 
Lelaki pon boleh amik Collagen ni. Awww Hot Aaron Aziz tiba2 enterframe.

Lagi satu, Collagen juga elok untuk kesihatan lelaki. Pengambilan Collagen hari-hari membantu memekatkan air mani.. penting tu, untuk mendapatkan zuriat.. 

Untung kan, beli BB Plus Collagen ni, Suami Isteri boleh makan, dan bagi isteri yang mengandung dan menyusukan, baby pon dapat merasa khasiatnya.

Pengambilan BB Plus Collagen cuma sepeket sehari.. Amalkan setiap hari ye. Biasenye saye minum sebelum tidur sbb mase tido kita relax, penyerapan Collagen lebih mudah.. 
 
And now, setelah makan Collagen ni lebih 2 bulan dah nampak kulit muka saye lebih sekata. Sekarang saye pon dah tak mekap2 sangat.. Setakat pakai Compact Powder je. Tak perlu dah pakai Liquid Foundation untuk cover kulit tak sekata. Yess nak amik air sembahyang pon senang bile tak mekap tebal-tebal sangat ni. :)

 RM180 for 1 box (20 sachet)

untuk order boleh sms yana laju2 0196592887

SPEACIAL PRICE akan diberikan


No comments:

Post a Comment