Monday, 12 October 2015

TREENEA VCO SOFTGEL , LIQUID

PERNAH TAK DENGAR TENTANG

MINYAK KELAPA DARA SERTA KHASIAT DAN

KEBAIKANNYA???



✔ Merawat MASALAH KULIT
✔ Mencegah DEMAM KUNING
✔ Menyelesaikan masalah SEMBELIT
✔ Menggalakkan pertumbuhan RAMBUT
✔ Meningkatkan sistem IMUNISASI BADAN
✔ Merawat masalah RUAM LAMPIN & KURAP SUSU


Alami kelainan dengan Minyak Kelapa Dara Treenea! #100% HALAL#100% SELAMAT#100% pati Kelapa Dara Organik#100% sesuai untuk semua peringkat umur#100% boleh diamalkan oleh BAYI & IBU HAMIL#100% diformulasi oleh PAKAR BERPENGALAMAN
 

 




Taraaaa..ni la die rupa Minyak Kelapa Dara Yg dah diproses...



 

 
Minyak Kelapa Dara (Vco) Antioksidan Treenea
 
 
sidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.
 
Ade beza ker Treenea dengan yg lain????
VCO Antioxidants dengan formulasi tambahan kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.

Anti-Oksidan ??? Apa Tu ???
- Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCO Antioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

- Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.


Minyak kelapa dara atau VCOAntioxcodants dr Treenea sgt baik utk ibu hamil kerana :
~ naikkan paras hb
~ bekalkan tenaga
~ hilangkan keputihan
~ agen milk booster
~ hilangkan strechmark

~ sebagai selusuh utk mudahkan bersalin
~ kulit muka

Kepada baby pula, VCOA ini baik utk 

~ hindari juandis
~ hilangkan alahan / ruam / enzema
~ haluskan kulit
~ hilangkan sembelit
~ hilangkan kerak di kepala


VCOA juga sesuai kepada mereka yg berusaha mendapatkan cahaya mata kerana bertindak sebagai agen pelincir.


Wow..bestnya Vco..rugi hang tak try....

1. jerawat dan kulit muka berminyak
2. kitaran haid yang tak teratur
3. selera makan yg terlalu tinggi
4. letih dan kurang energy
5. masalah kencing manis
6. strectmarks dan tona kulit yg kusam
7. parut2 dan bekas2 luka
8. masalah kulit kering& merekah

DAN BANYAK LAGI :)

Sape sesuai makan Vco nih ???
1) Org yg nak cepat jerawat hilang dan tidak meninggalkan parut

2) Org yg mempunyai masalah muka berminyak

3) Org yg ‘kurus sgt’, dgn pengambilan vco, anda akan dapat tubuh yg ideal

4) Org yg berbadan besar n bnyk lemak, kerana vco blh mengurangkan weight.

5) Org yg ada alahan terutama jenis seafood.

6) wanita yg ingin hamil kerana VCO ni membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita

7) wanita yg hamil kerana ibu2 yg mengamalkan vco semasa hamil, insyaALLAH baby tak mudah kena kuning.


8) Wanita yg menyusu kerana VCO membantu memperbanyakan pengeluaran air susu dan dpt menurunkan berat badan


9) wanita yg mengalami senggugut


10) wanita yg kitaran haidnya tidak teratur


11) org yg mengalami masalah pembuangan air besar atau kecil


Nak makan camno ???
1 botol ader 60 biji
boleh makan 2 biji sehari
@ kalo hat yang ade masalah jerawat tu boleh makan 2 biji pagi and 1 biji malam, pastu sapu kat muka sebijik waktu malam...meletop kau bangun pagi....



From wall : Dr Mohamad Faisol Mihat

Diantara feedback yg saya dapat daripada customer. Feedback mcm ini insyallah akan membuat anda lebih bersemangat nak membantu @ memudahkan@ meringankan org lain:

FEEDBACK CUSTOMER SELEPAS PENGAMBILAN TREENEA VCOA

1. Doc , saya dah boleh jogging 
2. Doc anak saya dah kurang sembelit
3. Doc, jeragat kat muka saya dah kurang
4. Doc, cholestrol saya dah kurang banyak
5. Doc . Badan saya rasa ringan waktu pagi
6. Doc pagi2 resdung saya dah kurang. Dah tak bersin2
7. Doc psoriasis saya bertambah baik. Kulit dah tak kering
8. Doc, berat saya dah turun 2 kg. dan dulu kalau silap mkn saya cirit2 ( she have ulcerative colitis and hemicilextomy done) 
9. Doc, saya rasa bertenaga ( she have DM and on insulin. Always look letahrgy and sleepy. She is my first customer mkn VCOA sbv niat nak bantu dia. Control glucose )
10. Doc, anak saya dah kurang kena asma. Dah bleh main lari dengan kawan- anak kpd kak is. Kena admission 1-2x / month due to AEBA) 
11. Smlm- doc. Anak saya makan seafood jadi allergy. Bibir lebam2. Alhamdulillah, dah boleh makan seafood
13. Doc- saya rasa kurang selera dan ini bleh tlg kurangkan berat badan
14. Doc, berat badan sy dah naik 1kg. - my HO, other aupplement for 2 mnths. Berat tak naik jugak.try sebln vcoa, naik berat sekilo



APA BEZA VCO SOFTGEL DAN LIQUID ?

Actually, sama saja , cuma yg softhgel lbh senang utk di makan, manakala yg liquid sesuai bg mereka yg suka sapu/pakai dimuka dan rambut

softgel - 60 biji / bottle
liquid - 180 ml


VCO TREENEA softgel / liquid

1 botol RM42 (sm) / rm46 (ss)
free pos 





TERLALU BANYAK DIKONGSIKAN ALHAMDULILLAH 


Testimoni VCOA Treenea Liquid



Hilangkan Kesan - kesan luka
 


TESTIMONI TREENEA : (IBU MENGANDUNG)
- BADAN RASA LEBIH CERGAS DAN BERTENAGA
- KULIT MUKA RASA LEBIH LEMBUT
- JERAWAT BERKURANGAN
- JUGA GUNAKAN UNTUK MINYAK UNTUK ELAKKAN REKAHAN/STRECHMARK 


Kesan pengambilan VCOAntioxidants treenea.
Testimoni dari customer yang mengalami masalah kulit muka yang berjerawat!
"Syukur pada Allah sbb bg sy peluang utk pulihkn mslh sy yg sekian lama menghantui diri sy ini"



VCOA TREENEA ATASI :
MASALAH RESDUNG
MASALAH JERAWAT
TIADA LAGI LENGUH BADAN
TIADA LAGI RASA SAKIT LUTUT 




Penemuan : Dengan pengambilan softgel Treenea selama 9 hari sahaja, hasil susu ibu meningkat dari 6oz kepada 10 oz...Sangat berpuas hati dan yakin dengan khasiat VCO...Tidak syak lagi!Gunakan TREENEA vco antioxidants tanpa was-was..100% pure organic




LUKA MELECUR juga boleh disapu dengan TREENEA VCOA. Pilih yang jenis liquid lebih berbaloi2
Tengok selepas seminggu. Kesan melecur bertambah baik dan insyallah parut akan berkurangan













Testimoni daripada pengguna VCOAntioxidants! Jari jemari yang kering kembali pulih! Alhamdulillah~


Just for sharing,sya bru amik produk VCOA ni..punca coz HB sya smakin menurun sejak2 kndungan msuk 6bln ke ats dari 12.5-10.2 tu yg paling mmbimbangkan..so,bila consume VCOA ni selama 2minggu( 1biji malam&1biji pagi). Sgt truja bile check kt klinik HB naik 11.3...So,mne2 mommies yg ase HB smkin turun tu blehla try..nd consume shingga bersalin..







Testimoni baru yang kami terima 


- PARUT JERAWAT SEMAKIN PUDAR
- BERAT BADAN BERKURANGAN

Selepas pengambilan Treenea VCOA, cik adik kita baru try Treenea Mierabella (Deep Sea Fish Skin Collagen). Pasti hasilnya lebih mantap! Gabungan terbaik



Testimony MieraBella. 
Thanks to our happy customer for sharing your experience with us! 


TESTIMONY VCOAntioxidants! 
Kesan selepas 5 hari kulit melecur akibat terkena extractor ekzos kereta yang panas.. Selepas kejadian mangsa terus sapu VCOA begitulah juga hari2 seterusnya.. Tetapi mangsa pelik sebab x ada setitik pun gelembung air bisa keluar.. Alhamdulillah.. Semoga cepat sembuh InshaAllah~
*mangsa lupa ambil gambar sebelum.. ada gambar selepas je.. biasa la lelaki kan.


Alhamdulillah..setelah sekian lama mengalami masalah telinga berkuping yang ouchh geliks..saya terbukak hati untuk cuba myk kelapa dara Treenea..kini telinga saya bebas kuping dan saya boleh pakai earings dengan tenang.haha.eh,tak reti la tulis testimonial..kesimpulannya,treenea vcoa works on me inside and out.thanks 

Periksa telinga anak2 anda juga okeh!
Makan / sapukan VCOAntioksida InsyAllah akan beransur pulih


baby ni alergic pada makanan yg ada telur dan gigitan serangga. umur 8 bulan.
IBU baby ni sapukan VCOA dekat kulit yang bermasalah & kulit baby beransur lega dan pulih

SENANG HATI IBU.. kalau x baby ni asyik menangis sebab pedih kat pipi tu...


TESTIMONI DARI :Noor Marini Kamal

Perubahan ketara nak share ni...

Siapa yang asyik tanya, ni lah hasilnya....tanpa kesan edit guna fon or pc. Kulit muka Nini memang tak ada masalah tapi selalu kering dan kusam.

3 bulan ambil VCO Mierabella, perubahan dirasakan.




Testimoni : Penyakit kencing manis:
vcoa treenea utk pesakit kencing manis. hanya makan vcoa shj tau. Alhamdulillah dengan izinNYA. tq dealer Ila Zila Treenea sudi share testimoni ibunya sendiri. Semoga ibu beliau cpt sembuh. Aminnn

Mengawal kencing manis - pankrease lebih efisien mengeluarkan insulin sementara sel bekerja lebih cekap mengambil gula darah keperluannya.


TESTIMONI TERBARU PENGAMBILAN TREENEA VCOA

- Kulit lebih cerah dan berseri-seri
- Parut dan bintik hitam di muka sudah hilang
- Juga bertindak sebagai AGEN MILKBOOSTER
- Kini yakin tanpa sebarang makeup apabila keluar dari rumah

TREENEA MINYAK KELAPA DARA 100% SEMULAJADI TANPA BAHAN KIMIA, BAHAN PENGAWET DAN BAHAN MERBAHAYA!


Terbukti ! Minyak Kelapa Dara sesuai diambil oleh pesakit Tiroid. Testimoni ini dikongsikan oleh pengguna selepas sekotak Treenea VCOA. Alhamdulillah, order sekali lagi.

KESAN PENGAMBILAN DALAM MASA SEBULAN/SEKOTAK TREENEA VCOA :
- BADAN SEMAKIN BERTENAGA
- BOLEH BEKERJA SEPERTI BIASA
- MUDAH UNTUK BERGERAK



TESTIMONI : KESAN MELECUR RADIOTERAPI
testimoni ni dtg dr hubby HazR sendiri..
selesai proses radiotherapy pada 26 Jan 2013 hari tu, kesan lecur di sekitar bahagian radiotherapy sgt jelas.. untuk kurangkan kesan tersebut hubby sapu VCOA setiap hari.. alhamdulillah.. perubahan positif yg ketara.. hampir sebulan dr tarikh tersebut kesan lecur kian pudar..



Testimoni dari pengguna cilik TREENEA VCOA LIQUID

Amru Dziyadh alami masalah ruam akibat cuaca panas dan berpeluh. Pipi jadi merah.


Bestnya! Tanpa bahan kimia, tanpa pengelupasan dan 100% semulajadi dari Minyak Kelapa Dara Treenea






kulitnya
(BABY QAISER BERUSIA 5 BULAN)
Mama yang baik hati sapu dan bagi makan Treenea VCOA dengan cara titis ke dalam mulut Qaiser! Lepas 5 hari kulit Qaiser pun makin cantik dan xde bintik2 merah dah :))) 

Yeayyy










TESTIMONI : HAZEL 
PENGAMBILAN : 1 KOTAK VCOA TREENEA(SEBULAN)
KESAN PENGAMBILAN :
KULIT LEBIH CANTIK
TIDAK BERMINYAK 
DAN PARUT JERAWAT BERKURANGAN




Pada awal pengambilan berlaku healing crisis(keluar jerawat di belakang badan)
Teruskan dan makan tanpa henti sehingga minggu ke 3
HORMON SUDAH STABIL DAN TERDAPAT PERUBAHAN PADA MUKA
LEBIH BERTENAGA DAN BERSERI :)





CREDIT TO : TREENEA AGENT (BUKIT MERTAJAM)
# Pengalaman diri sendiri menggunakan VCO Treenea

Saya start consume this VCO pd 5 Jan.(refer gambar kiri). Muka sy dulu berjerawat dan mempunyai parut2 jerawat berlubang serta berminyak. Saya makan 2 bji sehari serta sapu VCO pda muka. Anda dapat lihat perubahan wajah sy yg makin putih dan tidak berminyak lg (gambar paling kanan sekali diambil hari ini 27 Jan 13). Parut jg makin berkurangan.




 KISAH RESDUNG & TREENEA VCOA

10 HARI SELEPAS PENGAMBILAN VCOA TREENEA


PENGGUNA ADALAH :
IBU MENGANDUNG (7 BULAN)
DAN MENGHIDAP RESDUNG & GATAL2 /ALAHAN SEAFOOD

- Alhamdulillah selepas 10 hari pengambilan perubahan positif ditunjukkan dengan :
TIDAK BERSIN (SEPERTI BIASA) DENGAN KERAP APABILA BANGUN PAGI
KELUAR CECAIR DARI HIDUNG(BISA RESDUNG)
KULIT MUKA SUDAH TIDAK BERMINYAK
KULIT MUKA RASA LEBIH RINGAN DAN TIDAK BERMINYAK

*VCO SELAMAT DIMAKAN KETIKA MENGANDUNG *
DISAMPING MEMBERI NUTRISI KEPADA IBU & ANAK


PENERANGAN DAN FAKTA TENTANG RESDUNG :

Resdung adalah penyakit yang berpunca daripada parasit yang di panggil Demodex. Dengan hanya melalui sentuhan sahaja sudah cukup untuk ia membiak dan merebak. 

Keadaan dari pembiakannya maka terjadilah simptom – simptom yang mengakibatkan mata, telinga, hidung, kulit muka, kepala menjadi gatal, rambut gugur, berjerawat, ruam, hidung tersumbat, nafas berbau, selsema, kerap bersin, hilang deria bau dan berpenyakit kulit. Rawatan hanya mampu mengawal dan mengurangkan masalah tersebut.

Minyak Kelapa Dara' akan membantu meningkatkan tahap metabolisme dan daya tahan penyakit, serta boleh membunuh berbagai jenis virus, bakteria, kulat dan protozoa


CARA RAWATAN/ MENGATASI MASALAH RESDUNG :


MINYAK KELAPA DARA/ VCO boleh digunakan sebagai alternatif bagi mengurangkan malah resdung/sinus.

AMBIL SEBIJI SOFTGEL(VCOA TREENEA)
CUCUK HUJUNG SOFTGEL DENGAN PIN/ JARUM


DALAM KEADAAN SELESA/ BERBARING - titiskan ke dalam hidung
*tetapkan keadaan anda dalam masa 10/15 minit sehingga
VCO masuk terus ke saluran hidung anda*

TRY TO BELIEVE,,,


A LITTLE INVESTMENT MAKE A BIG DIFFERENCES!

VCO TREENEA softgel / liquid

1 botol RM42 (sm) / rm46 (ss)
free pos 


Borong VCO TREENEA softgel / liquid


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


PERSOALAN & KEMUSYKILAN TENTANG KKM INFO (TREENEA)

Terdapat beberapa kemusykilan telah diajukan kepada saya berkenaan produk VCOA TREENEA. Di sini saya cuba merungkai isu yang timbul: 

1. Kenapa VCOA TIDAY ADA NO SIRI KKM?
VCOA merupakan produk makanan. Ia bukan ubat atau herba. Setiap produk kesihatan, suatu badan kerajaan yang akan mengklasifikasikan produk tersebut adalah UBAT (drug), MAKANAN (food) atau HERBA (herbs).

Badan ini adalah BPFK - (Biro Pengawalan Farmeseutikial Kebangsaan). Jika tersebut adalah makanan ia akan tertakluk di bawah AKTA MAKANAN 1983 dan PERATURAN - PERATURAN MAKANAN 1985.Jadi, makanan tersebut perlu kelulusan JAKIM untuk sijil HALAL. Di mana VCOA mempunyai sijil halal dari JAKIM.


Dan jikalau produk tersebut adalah herbs atau drug. Perlu mendapat kelulusan melalui BPFK & KKM sebelum dipasarkan.

Dibawah herba terdapat 2 bahagian samada supplement herbs atau sebagai ubat. KKM akan memastikan kandungan drug dalam ubat tersebut tidak melebihi kandungan yg sepatutnya.


NO SIRI JAKIM - 010614 / GOV -A12766 / GOV for VCO soft gel - A05606




TREENEA VCOA SOFTGEL 60 CAPSULES
HARGA : RM42.00 (Semenanjung) RM46 .00 (Sabah/Sarawak)


No comments:

Post a Comment

STOCK

STOCK