Thursday, 24 April 2014

VCO Anti-Oxidants By TreeneA


PERNAH TAK DENGAR TENTANG

MINYAK KELAPA DARA SERTA KHASIAT DAN

KEBAIKKANNYA???




Taraaaa..ni la die rupa Minyak Kelapa Dara Yg dah diproses...







Minyak Kelapa Dara (Vco) Antioksidan Treenea


Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.
 
Ade beza ker Treenea dengan yg lain????
VCO Antioxidants dengan formulasi tambahan kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.

Anti-Oksidan ??? Apa Tu ???
- Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCO Antioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

- Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.


- Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsi. Pengambilan VCO Antioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bakteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema dan batuk akan berkurangan.
- Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCO Antioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.

Wow..bestnya Vco..rugi hang tak try....

1. jerawat dan kulit muka berminyak 
2. kitaran haid yang tak teratur 
3. selera makan yg terlalu tinggi 
4. letih dan kurang energy 
5. masalah kencing manis 
6. strectmarks dan tona kulit yg kusam 
7. parut2 dan bekas2 luka 
8. masalah kulit kering&merekah

DAN BANYAK LAGI :)

Sape sesuai makan Vco nih ???
1) Org yg nak cepat jerawat hilang dan tidak meninggalkan parut
2) Org yg mempunyai masalah muka berminyak
3) Org yg ‘kurus sgt’, dgn pengambilan vco, anda akan dapat tubuh yg ideal
4) Org yg berbadan besar n bnyk lemak, kerana vco blh mengurangkan weight.
5) Org yg ada alahan terutama jenis seafood.
6) wanita yg ingin hamil kerana VCO ni membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita
7) wanita yg hamil kerana ibu2 yg mengamalkan vco semasa hamil, insyaALLAH baby tak mudah kena kuning.
Wanita yg menyusu kerana VCO membantu memperbanyakan pengeluaran air susu dan dpt menurunkan berat badan
9) wanita yg mengalami senggugut
10) wanita yg kitaran haidnya tidak teratur
11) org yg mengalami masalah pembuangan air besar atau kecil


Nak makan camno ???
1 botol ader 60 biji
boleh makan 2 biji sehari
@ kalo hat yang ade masalah jerawat tu boleh makan 2 biji pagi and 1 biji malam, pastu sapu kat muka sebijik waktu malam...meletop kau bangun pagi....


From wall : Dr Mohamad Faisol Mihat

Diantara feedback yg saya dapat daripada customer. Feedback mcm ini insyallah akan membuat anda lebih bersemangat nak membantu @ memudahkan@ meringankan org lain:

FEEDBACK CUSTOMER SELEPAS PENGAMBILAN TREENEA VCOA

1. Doc , saya dah boleh jogging 

2. Doc anak saya dah kurang sembelit

3. Doc, jeragat kat muka saya dah kurang

4. Doc, cholestrol saya dah kurang banyak
5. Doc . Badan saya rasa ringan waktu pagi
6. Doc pagi2 resdung saya dah kurang. Dah tak bersin2
7. Doc psoriasis saya bertambah baik. Kulit dah tak kering
8. Doc, berat saya dah turun 2 kg. dan dulu kalau silap mkn saya cirit2 ( she have ulcerative colitis and hemicilextomy done) 
9. Doc, saya rasa bertenaga ( she have DM and on insulin. Always look letahrgy and sleepy. She is my first customer mkn VCOA sbv niat nak bantu dia. Control glucose )
10. Doc, anak saya dah kurang kena asma. Dah bleh main lari dengan kawan- anak kpd kak is. Kena admission 1-2x / month due to AEBA) 
11. Smlm- doc. Anak saya makan seafood jadi allergy. Bibir lebam2. Alhamdulillah, dah boleh makan seafood
13. Doc- saya rasa kurang selera dan ini bleh tlg kurangkan berat badan
14. Doc, berat badan sy dah naik 1kg. - my HO, other aupplement for 2 mnths. Berat tak naik jugak.try sebln vcoa, naik berat sekilo

TERLALU BANYAK DIKONGSIKAN ALHAMDULILLAH 


TESTIMONI TREENEA : (IBU MENGANDUNG)
- BADAN RASA LEBIH CERGAS DAN BERTENAGA
- KULIT MUKA RASA LEBIH LEMBUT
- JERAWAT BERKURANGAN
- JUGA GUNAKAN UNTUK MINYAK UNTUK ELAKKAN REKAHAN/STRECHMARK 

Kesan pengambilan VCOAntioxidants treenea.
Testimoni dari customer yang mengalami masalah kulit muka yang berjerawat!
"Syukur pada Allah sbb bg sy peluang utk pulihkn mslh sy yg sekian lama menghantui diri sy ini"



VCOA TREENEA ATASI :

MASALAH RESDUNG
MASALAH JERAWAT
TIADA LAGI LENGUH BADAN
TIADA LAGI RASA SAKIT LUTUT 

Penemuan : Dengan pengambilan softgel Treenea selama 9 hari sahaja, hasil susu ibu meningkat dari 6oz kepada 10 oz...Sangat berpuas hati dan yakin dengan khasiat VCO...Tidak syak lagi!Gunakan TREENEA vco antioxidants tanpa was-was..100% pure organic

LUKA MELECUR juga boleh disapu dengan TREENEA VCOA. Pilih yang jenis liquid lebih berbaloi2
Tengok selepas seminggu. Kesan melecur bertambah baik dan insyallah parut akan berkurangan



Treenea 30 days challenge! Just VCOAntioxidants & MieraBella! Try it now!


Testimoni daripada pengguna VCOAntioxidants! Jari jemari yang kering kembali pulih! Alhamdulillah~

Just for sharing,sya bru amik produk VCOA ni..punca coz HB sya smakin menurun sejak2 kndungan msuk 6bln ke ats dari 12.5-10.2 tu yg paling mmbimbangkan..so,bila consume VCOA ni selama 2minggu( 1biji malam&1biji pagi). Sgt truja bile check kt klinik HB naik 11.3...So,mne2 mommies yg ase HB smkin turun tu blehla try..nd consume shingga bersalin..




Testimoni baru yang kami terima 

- PARUT JERAWAT SEMAKIN PUDAR
- BERAT BADAN BERKURANGAN

Selepas pengambilan Treenea VCOA, cik adik kita baru try Treenea Mierabella (Deep Sea Fish Skin Collagen). Pasti hasilnya lebih mantap! Gabungan terbaik

Testimony MieraBella. 
Thanks to our happy customer for sharing your experience with us! 

TESTIMONY VCOAntioxidants! 
Kesan selepas 5 hari kulit melecur akibat terkena extractor ekzos kereta yang panas.. Selepas kejadian mangsa terus sapu VCOA begitulah juga hari2 seterusnya.. Tetapi mangsa pelik sebab x ada setitik pun gelembung air bisa keluar.. Alhamdulillah.. Semoga cepat sembuh InshaAllah~
*mangsa lupa ambil gambar sebelum.. ada gambar selepas je.. biasa la lelaki kan.

Alhamdulillah..setelah sekian lama mengalami masalah telinga berkuping yang ouchh geliks..saya terbukak hati untuk cuba myk kelapa dara Treenea..kini telinga saya bebas kuping dan saya boleh pakai earings dengan tenang.haha.eh,tak reti la tulis testimonial..kesimpulannya,treenea vcoa works on me inside and out.thanks 

Sape ade masalah kuping (macam dalam gambar) di belakang telinga. Periksa telinga anak2 anda juga okeh!
Makan / sapukan VCOAntioksida InsyAllah akan beransur pulih


baby ni alergic pada makanan yg ada telur dan gigitan serangga. umur 8 bulan.
IBU baby ni sapukan VCOA dekat kulit yang bermasalah & kulit baby beransur lega dan pulih

SENANG HATI IBU.. kalau x baby ni asyik menangis sebab pedih kat pipi tu...

TESTIMONI DARI :Noor Marini Kamal

Perubahan ketara nak share ni...

Siapa yang asyik tanya, ni lah hasilnya....tanpa kesan edit guna fon or pc. Kulit muka Nini memang tak ada masalah tapi selalu kering dan kusam.

3 bulan ambil VCO Mierabella, perubahan dirasakan.


Testimoni : Penyakit kencing manis:
vcoa treenea utk pesakit kencing manis. hanya makan vcoa shj tau. Alhamdulillah dengan izinNYA. tq dealer Ila Zila Treenea sudi share testimoni ibunya sendiri. Semoga ibu beliau cpt sembuh. Aminnn

Mengawal kencing manis - pankrease lebih efisien mengeluarkan insulin sementara sel bekerja lebih cekap mengambil gula darah keperluannya.

TESTIMONI TERBARU PENGAMBILAN TREENEA VCOA

- Kulit lebih cerah dan berseri-seri
- Parut dan bintik hitam di muka sudah hilang
- Juga bertindak sebagai AGEN MILKBOOSTER
- Kini yakin tanpa sebarang makeup apabila keluar dari rumah

TREENEA MINYAK KELAPA DARA 100% SEMULAJADI TANPA BAHAN KIMIA, BAHAN PENGAWET DAN BAHAN MERBAHAYA!


Terbukti ! Minyak Kelapa Dara sesuai diambil oleh pesakit Tiroid. Testimoni ini dikongsikan oleh pengguna selepas sekotak Treenea VCOA. Alhamdulillah, order sekali lagi.

KESAN PENGAMBILAN DALAM MASA SEBULAN/SEKOTAK TREENEA VCOA :
- BADAN SEMAKIN BERTENAGA
- BOLEH BEKERJA SEPERTI BIASA
- MUDAH UNTUK BERGERAK


TESTIMONI : KESAN MELECUR RADIOTERAPI
testimoni ni dtg dr hubby HazR sendiri..
selesai proses radiotherapy pada 26 Jan 2013 hari tu, kesan lecur di sekitar bahagian radiotherapy sgt jelas.. untuk kurangkan kesan tersebut hubby sapu VCOA setiap hari.. alhamdulillah.. perubahan positif yg ketara.. hampir sebulan dr tarikh tersebut kesan lecur kian pudar..

Testimoni dari pengguna cilik TREENEA VCOA LIQUID

Amru Dziyadh alami masalah ruam akibat cuaca panas dan berpeluh. Pipi jadi merah.

Eazy sapu Treenea VCOA liquid sedikit pada kawasan bermasalah(pipi) pada malam sebelum Amru tidur dan sehari lepas tu ruam hilang dan beransur pulih. Kesan selepas dua hari, pipi Amru dah gebu dan licin macam biasa  
Bestnya! Tanpa bahan kimia, tanpa pengelupasan dan 100% semulajadi dari Minyak Kelapa Dara Treenea
.


Harga Brapo Vco Hebat nih ???


TRY TO BELIEVE,,,


A LITTLE INVESTMENT MAKE A BIG DIFFERENCES!


1 botol RM40 
60 biji..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Treenea Mierabella
Treenea VCO Antioxidants (Liquid)

TREENEA MIERABELLA (COLLAGEN)
- 60 KAPSUL ( 2- 4 BIJI SEHARI) AMBIL SEBELUM MAKAN
- SESUAI UNTUK LELAKI DAN PEREMPUAN
- BOLEH DIMAKAN OLEH IBU MENGANDUNG & MENYUSUKAN
* cadangan untuk ibu mengandung 4 bulan ke atas

TERBARU DARI TREENEA..
MIERABELLA - Hydrolysed and concentrate coconut milk protein with vitamin C
HARGA JUALAN:
RM75(S), RM78(S/S)
60BIJI/BOTOL
--harga tertera termasuk kos pos-

MIERABELLA protein yang diperkayakan dengan vitamin C merupakan makanan tambahan kepada wanita dan lelaki yang mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit. Keunikan produk bermula dari sumber formulasi yang tinggi kandungan kolagen semula jadi dan ringkas bagi meningkatkan serapan yang berkali ganda.

MANFAAT DAN KELEBIHAN MIERABELLA: 
a. MIERABELLA mengandungi protein yang boleh meningkatkan keanjalan dan kekenyalan kulit dengan cara menyediakan asid amino seperti glysine, proline dan lysine yang perlu bagi pembentukan kolagen . Pengambilan kolagen secara berterusan dapat mengurangkan garis halus/kedutan pada kulit dan seterusnya mengekalkan keremajaan wajah.

b. MIERABELLA kaya dengan asid amino seperti cysteine, asid glutamic dan glysine yang merupakan rantaian asas bagi pembentukan glutathione semulajadi dalam badan. Kajian mendapati glutathione adalah ibu segala antioksidan yang bertindak melindungi tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas . Glutathione juga dikenal pasti berkemampuan untuk menjadikan liang roma kulit lebih kecil, kulit lebih putih, gebu, cerah, halus dan licin.

c. MIERABELLA mengandungi vitamin C yang diperlukan bagi membantu mempercepatkan proses mendapatkan kulit idaman anda. Penyelidikan terkini mendapati pengambilan Vitamin C dalam dos yang tertentu telah membantu meningkatkan kandungan glutathione dalam badan. Selain dari itu vitamin C juga diperlukan sebagai co-factor dalam pembentukan kolagen.

d. MIERABELLA diperkayakan dengan phospholipids kelapa yang dipercayai dapat membantu meningkatkan proses penyerapan protein ke dalam tubuh badan. Bahan aktif ini juga bertindak menghalang kehilangan kolagen daripada kulit dan secara tidak langsung melambatkan proses penuaan.


KEBAIKAN TREENEA MIERABELLA : 
• Mengembalikan kelembapan, keanjalan dan membina sel kulit yang sihat.
• Mengurangkan garis kedutan dan tanda penuaan pada kulit.
• Mengurangkan masalah jerawat dan jeragat serta mengurangkan parut
• Mampu bertindak sebagai anti-oksidan dan anti-penuaan.
• Menjadikan kulit lebih gebu, cerah, halus dan licin secara sekata.
• Meningkatkan lagi sistem item/daya ketahanan badan bagi menghalang penyakit.
• Membantu menguatkan rambut, tulang, gigi dan sendi.
• Membantu dalam membekalkan tenaga segera.

CARA PENGAMBILAN:
- Ambil 2 - 4 biji kapsul setiap hari, sebelum makan atau malam sebelum tidur.
- Lebih bagus/berkesan jika ia ambil bersama dengan segelas jus buah-buahan.
- Boleh diambil wanita hamil dan menyusui bayi (4 bulan ke atas)
Treenea Vcoa + MieraBella gandingan ideal!
Vco memiliki fungsi yg super hebat iaitu penyerapan lebih cepat/pantas..
Apabila dua produk ni digabungkan, kesan efektifnya pasti lebih cepat kita rasa..



VCO Liquid  180ml

RM40 (sm), RM43 (ss)


KEGUNAAN : -
1) HILANGKAN PARUT PD WAJAH DAN BADAN
2) HILANGKAN RUAM SUSU
3) HILANGKAN STRETCH MARK
4) BOLEH DIAMBIL OLEH PREGGY MOTHER SEBG GANTI MINYAK SELUSUH
5) MEMUDARKAN @ MENGHILANGKAN PARUT DEMAM CAMPAK
6) MELEMBAPKAN KULIT
7) BOLEH DICAMPUR DGN SUSU IF BABY ATAU ANAK SEMBELIT
8) SGT SESUAI UTK KULIT KERING, TUMIT MEREKAH ATAU DISAPU PD WAJAH SEBELUM TIDUR,..
9) BOLEH JUGAK DISAPU PADA LUKA
10) MENGECUTKAN JERAWAT

MINYAK KELAPA DARA (VCO) ANTIOKSIDAN




Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.

APAKAH PERBEZAAN TREENEA BERBANDING YANG LAIN?
VCO Antioxidants dengan formulasi tambahan kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.


APAKAH KEPENTINGAN ANTIOKSIDAN?
- Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCO Antioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.



- Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.



- Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsi. Pengambilan VCO Antioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bakteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema dan batuk akan berkurangan.

- Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCO Antioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.


FUNGSI, KHASIAT DAN KEBAIKAN VCO ANTIOXIDANTS:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh

• Menbantu mengurangkan berat badan

• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung

• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat

• Membantu merawat pelbagai masalah kulit

• Menyokong fungsi tiroid

• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit

KEBAIKAN MINYAK KELAPA DARA UNTUK IBU MENGANDUNG & 
DAN MANFAAT BAGI IBU YANG MENYUSUKAN? 
 Kajian telah menunjukkan apabila minyak kelapa dara dijadikan sebagai sebahagian daripada pemakanan, kandungan lauric acid dalam susu ibu akan bertambah sekitar tiga kali ganda, manakala kandungan capric acid akan bertambah sekitar dua kali ganda. 

 Disamping khasiat terhadap anak yang disusukan ibu-ibu yang mengambil minyak kelapa dara dalam makanan, mereka juga akan mendapat khasiat tambahan , kerana ‘saturated fat’ yang merupakan ‘medium chain fatty acid’ (MCFA) dalam minyak kelapa dara mudah dihadamkam dan ditukar kepada tenaga, disamping kemampuannya mengaktifkan atau melancarkan sistem metabolisma, mampu menyokong sistem imunasi tubuh dan teruji dalam mengatasi masalah thyroid. 

PENGAMBILAN & PEMAKANAN MINYAK KELAPA DARA JUGA : 
Membantu memudahkan mereka melahirkan anak DAN 
dapat membantu memulihkan kesan kulit retak (pada perut) selepas bersalin. 

Minyak Kelapa Dara  juga amat sesuai dijadikan sebagai losyen pada kulit untuk setiap peringkat umur, tanpa mengira usia. Menurut Dr Joseph Mercola (pengarang Total Health Program) dan Rachael Droege (kedua-duanya merupakan pakar kesihata). 

Kandungan lauric oil dan capric oil yang terdapat sekitar 50% dalam MInyak Kelapa Dara akan bertindak sebagai pelindung dan perawat kulit anda. Ia akan meresap jauh kedalam kulit dan membunuh segal virus, bakteria dan protozoa.

 Minyak Kelapa Dara  ini sangat sesuai bagi kegunaan luaran bayi anda yang berumur dari 1 hari hingga 6 tahun. Bahagian yang penting yang perlu disapu ialah kepala (rambut ), sendi-sendi, punggung dan bahagian yang mudah terkena serangan ruam lampin, kerengsaan kulit, juga bahagian leher dan dada bayi, (bahagian yang mudah mendapat ruam susu), kulit kering dan melecet. Anda tidak perlu bimbang kerana Minyak Kelapa Dara  ini tidak mengandungi sebarang toksin ataupun bahan kimia dan tidak merbahaya jika terkena mata bayi anda.

CARA MAKAN VCOA:
60 CAPSULES/ 2 BIJI SEHARI- SESUAI DIMAKAN OLEH BABY- DEWASA
- BOLEH DIMAKAN DAN DISAPU(LUARAN)

VCO SESUAI DIGUNAKAN OLEH: 
1) Org yg nak cepat jerawat hilang dan tidak meninggalkan parut
2) Org yg mempunyai masalah muka berminyak
3) Org yg ‘kurus sgt’, dgn pengambilan vco, anda akan dapat tubuh yg ideal
4) Org yg berbadan besar n bnyk lemak, kerana vco blh mengurangkan weight.
5) Org yg ada alahan terutama jenis seafood.
6) wanita yg ingin hamil kerana VCO ni membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita
7) wanita yg hamil kerana ibu2 yg mengamalkan vco semasa hamil, insyaALLAH baby tak mudah kena kuning.
8)Wanita yg menyusu kerana VCO membantu memperbanyakan pengeluaran air susu dan dpt menurunkan berat badan
9) wanita yg mengalami senggugut
10) wanita yg kitaran haidnya tidak teratur
11) org yg mengalami masalah pembuangan air besar atau kecil



Ibu mengandung, Ibu menyusu(BF) , Sedang berpantang boleh makan ke? 
Ade side effect tak?
Jawapannye BOLEH .Tiada side effect untuk kandungankesihatan dan juga bayi. 100 % dari minyak kelapa dara Gred A dan ada juga few mommies yang berkongsi VCO merupakan MILK BOOSTER mereka :)

Sewaktu mengandung
VCO akan membekalkan tenaga, membuat kita kelihatan lebih ceria dan insyallah memudahkan bersalin(pengambilan minyak kelapa merupakan antara petua untuk memudahkan proses kelahiran. Ia juga boleh mengelakkan jaundice kepada baby. Masalah perut harimau (hehehe) atau strechmark dapat dikurangkan atau lebih baik lagi jika anda sapukan seperti bio oil(VCO sangat berbaloi sebab dapat makan dan sapu).Make a wise choice.

Sewaktu menyusukan (BF)
Makan VCO seperti biasa :) baby akan mendapat khasiat VCO dalam masa yang sama untuk kulit yang putih bersih. sapukan VCO untuk rambut baby supaya cepat tumbuh. Kandungan asid laurik dalam VCO sangat baik untuk mencegah virus dan bakteria untuk menyerang ibu dan anak.

Semasa Dalam Pantang
Juga amalkan VCO seperti biasa, Tiada pantang/bentan. Jadikan VCO sebagai makanan tambahan anda setiap hari. Badan akan sentiasa bertenaga untuk menjaga anak kecil :) dan yang penting kulit sentiasa lembab dan tidak kering :)) anda juga boleh ambil collagen sewaktu menyusukan dan dalamtempoh berpantangTiada masalah

TREENEA VCOA UNTUK KESUBURAN & HUBUNGAN SUAMI ISTERI:
- Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang (elastik).
- Bahan pelincir semulajadi dalam hubungan suami isteri.
- Memperbaiki kandungan asid dalam rahim dan mengatasi masalah monopus di kalangan kaum wanita.
- Membunuh kulat, bakteria dan merawat  masalah keputihan.
- Melancarkan kitaran haid & hormon wanita.

* Pengambilan  TREENEA VCOA SANGAT DIGALAKKAN  bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat. 

PERSOALAN & KEMUSYKILAN TENTANG KKM INFO (TREENEA)
Terdapat beberapa kemusykilan telah diajukan kepada saya berkenaan produk VCOA TREENEA. Di sini saya cuba merungkai isu yang timbul: 1. Kenapa VCOA TIDAY ADA NO SIRI KKM?
VCOA merupakan produk makanan. Ia bukan ubat atau herba. Setiap produk kesihatan, suatu badan kerajaan yang akan mengklasifikasikan produk tersebut adalah UBAT (drug), MAKANAN (food) atau HERBA (herbs).

Badan ini adalah BPFK - (Biro Pengawalan Farmeseutikial Kebangsaan). Jika tersebut adalah makanan ia akan tertakluk di bawah AKTA MAKANAN 1983 dan PERATURAN - PERATURAN MAKANAN 1985.Jadi, makanan tersebut perlu kelulusan JAKIM untuk sijil HALAL. Di mana VCOA mempunyai sijil halal dari JAKIM.


Dan jikalau produk tersebut adalah herbs atau drug. Perlu mendapat kelulusan melalui BPFK & KKM sebelum dipasarkan.

Dibawah herba terdapat 2 bahagian samada supplement herbs atau sebagai ubat. KKM akan memastikan kandungan drug dalam ubat tersebut tidak melebihi kandungan yg sepatutnya.






NO SIRI JAKIM - 010614 / GOV -A12766 / GOV for VCO soft gel - A05606




 KISAH RESDUNG & TREENEA VCOA
10 HARI SELEPAS PENGAMBILAN VCOA TREENEA

PENGGUNA ADALAH :
IBU MENGANDUNG (7 BULAN)
DAN MENGHIDAP RESDUNG & GATAL2 /ALAHAN SEAFOOD

- Alhamdulillah selepas 10 hari pengambilan perubahan positif ditunjukkan dengan :
TIDAK BERSIN (SEPERTI BIASA) DENGAN KERAP APABILA BANGUN PAGI
KELUAR CECAIR DARI HIDUNG(BISA RESDUNG)
KULIT MUKA SUDAH TIDAK BERMINYAK
KULIT MUKA RASA LEBIH RINGAN DAN TIDAK BERMINYAK

*VCO SELAMAT DIMAKAN KETIKA MENGANDUNG *
DISAMPING MEMBERI NUTRISI KEPADA IBU & ANAK

PENERANGAN DAN FAKTA TENTANG RESDUNG :
Resdung adalah penyakit yang berpunca daripada parasit yang di panggil Demodex. Dengan hanya melalui sentuhan sahaja sudah cukup untuk ia membiak dan merebak. 

Keadaan dari pembiakannya maka terjadilah simptom – simptom yang mengakibatkan mata, telinga, hidung, kulit muka, kepala menjadi gatal, rambut gugur, berjerawat, ruam, hidung tersumbat, nafas berbau, selsema, kerap bersin, hilang deria bau dan berpenyakit kulit. Rawatan hanya mampu mengawal dan mengurangkan masalah tersebut.

Minyak Kelapa Dara' akan membantu meningkatkan tahap metabolisme dan daya tahan penyakit, serta boleh membunuh berbagai jenis virus, bakteria, kulat dan protozoa

CARA RAWATAN/ MENGATASI MASALAH RESDUNG :
MINYAK KELAPA DARA/ VCO boleh digunakan sebagai alternatif bagi mengurangkan malah resdung/sinus.

AMBIL SEBIJI SOFTGEL(VCOA TREENEA)
CUCUK HUJUNG SOFTGEL DENGAN PIN/ JARUM

DALAM KEADAAN SELESA/ BERBARING - titiskan ke dalam hidung
*tetapkan keadaan anda dalam masa 10/15 minit sehingga
VCO masuk terus ke saluran hidung anda*

Harga Brapo Vco Hebat nih ???


TRY TO BELIEVE,,,


A LITTLE INVESTMENT MAKE A BIG DIFFERENCES!


1 botol RM40 
60 biji..




Baby Qaiser yang sangat sensitif kulitnya/ Eczema. 
(BABY QAISER BERUSIA 5 BULAN)
Mama yang baik hati sapu dan bagi makan Treenea VCOA dengan cara titis ke dalam mulut Qaiser! Lepas 5 hari kulit Qaiser pun makin cantik dan xde bintik2 merah dah :))) 

 YeayyyAnak sihat, mama happy 







TESTIMONI : HAZEL 
PENGAMBILAN : 1 KOTAK VCOA TREENEA(SEBULAN)
KESAN PENGAMBILAN :
KULIT LEBIH CANTIK
TIDAK BERMINYAK 
DAN PARUT JERAWAT BERKURANGAN



Pada awal pengambilan berlaku healing crisis(keluar jerawat di belakang badan)
Teruskan dan makan tanpa henti sehingga minggu ke 3
HORMON SUDAH STABIL DAN TERDAPAT PERUBAHAN PADA MUKA
LEBIH BERTENAGA DAN BERSERI :)








CREDIT TO : TREENEA AGENT (BUKIT MERTAJAM)
# Pengalaman diri sendiri menggunakan VCO Treenea

Saya start consume this VCO pd 5 Jan.(refer gambar kiri). Muka sy dulu berjerawat dan mempunyai parut2 jerawat berlubang serta berminyak. Saya makan 2 bji sehari serta sapu VCO pda muka. Anda dapat lihat perubahan wajah sy yg makin putih dan tidak berminyak lg (gambar paling kanan sekali diambil hari ini 27 Jan 13). Parut jg makin berkurangan.




Harga Brapo Vco Hebat nih ???


TRY TO BELIEVE,,,


A LITTLE INVESTMENT MAKE A BIG DIFFERENCES!

Harga Vco Soft Gel

1 botol RM40 (sm), RM45 (ss)
60 biji..

No comments:

Post a Comment

STOCK

STOCK