Monday, 29 April 2013

TIPS KESIHATAN : KHASIAT BUAH OREN

Dalam banyak-banyak buah, saya rasa ramai yang suka buah oren. Bukan saja sedap dimakan, jus oren pun memang sedap diminum. Tapi pastikan jus yang asli saja, bukannya yang sudah dicampur dengan gula, apatah lagi gula yang berlebihan. Takut nanti niatnya ingin sihat, tapi akhirnya kena kencing manis pula. Pasa asasnya, semua orang tahu bahawa buah-buahan mengandungi khasiat yang pelbagai. Tapi tahukah anda mengenai khasiat buah oren terhadap kesihatan anda? Vitamin C? Ya, oren adalah sumber yang kaya dengan vitamin C. Namun, bukan itu saja. Tahukah anda bahawa:
  1. Oren mengandungi Beta Carotene, iaitu antioksida yang berkuasa yang memelihara kesihatan sel-sel kita.
  2. Oren mengandungi Kalsium, yang anda mungkin sudah maklum akan fungsi dan kepentingannya terhadap membina tulang dan gigi yang kuat
  3. Otak kita memerlukan asid folik untuk membesar dengan baik yang dibekalkan dalam buah oren.
  4. Tekanan darah juga dapat diseimbangkan dengan magnesium yang dibekalkan oleh buah oren.
  5. Demi menjaga kesihatan sistem kardiovaskular dan memelihara keseimbangan elektrolit dalam tubuh, potassium dalam buah oren dapat membantu.
  6. Makanan yang kita ambil dapat ditukarkan menjadi tenaga dengan thiamin yang terkandung dalam buah oren.
Tips penting:
Kulit buah oren yang bewarna putih sebenarnya mengandungi vitamin C yang lebih banyak berbanding isi buah oren itu sendiri. Jika anda ingin menikmati buah oren, tinggalkan sedikit lapisan putih kulitnya untuk dinikmati bersama isinya. Walaupun agak pahit, namun ini demi kesihatan anda juga

COLLAGEN CRSTAL EYE MASK



COLLAGEN CRYSTAL  EYE MASK
KEBAIKAN : 
Mengurangkan lingkaran hitam
Menyingkirkan keadaan bengkak
Mencegah + menghalusi penuaan di bahagian mata

FUNGSI : 
- Kolagen, hadiah paling penting protein semula jadi dalam kulit kita. Kehadirannya, memberikan kekuatan dan keanjalan kulit. Dengan peringkat umur, jumlah serat kolagen berkurangan disebabkan pendedahan setiap hari kepada sinar UV dan oksidan, mengakibatkan pembentukan kedutan dan kulit kendur.
- Hidratkan kembali dan singkirkan lingkaran hitam dibawah mata atau kantung dan kedutan.
Bahan-bahan asli dalam topeng kristal mata kolagen menembusi kulit kita dan ternyata dapat mengurangkan keadaan bengkak dan kantung mata sehingga memberikan hasil yang lembut lagi berkesan!
- Kolagen membantu mengetatkan dan meremajakan kulit di bawah mata kita. Melambatkan proses penuaan yang menghalang atau mengurangkan kedutan.

PENYERAPAN : 
Ia akan larut secara beransur-ansur di bawah suhu badan dan meresap ke dalam kulit. Berbanding dengan bahan-bahan topeng kertas biasa biasanya diserap oleh kertas kapas yang digunakan. Sesuai untuk dipakai sebelum mengenakan make up, untuk mndapatkan mata yang lebih menawan dan make up disekililing mata lebih kekal dan rata.


KANDUNGAN UTAMA: 

Collagen, Natural Extracts, Purrified water, Hyaluronic Acid, ProVitamin B5, Cell Growth Factor


KELEBIHAN :

- Membekalkan supplement collagen protein kepada kawasan sekitar mata.
- menjadikan mata dan kawasan sekeliling mata anda sihat dan segar.

- Menjadikan kulit sekitar mata lembap dan tegang.
- Membantu mengurangkan garis2 halus di bawah mata.
- Membantu mengurangkan kesembapan mata @ eye-bag.
- membantu mengurangkan kesan hitam di bawah mata.
- Menjadikan mata dah kulit di sekitar mata sihat dan segar.

SIAPA YANG PERLU GUNAKAN :
- Mereka yang kurang tidur.
- Mereka yang selalu menghadap komputer, tv atau mesin pada kadar yang lama dan berterusan.
- Mereka yang merokok, dan tidak menjaga diet.
- Mereka yang selalu membaca, menulis, memandu, etc pada kadar lama dan berterusan sehingga mata letih dan lesu.
- Mereka yang ingin mengurangkan garis garis halus disekitar mata.
- Mereka yang inginkan penampilan wajah dan mata yang menarik.


CARA GUNA : 
1) Cuci Muka dan lapkan sehingga kering
2) Buka Pek eye mask, ambil dan lekatkan di bawah mata. Pastikan ia melekat dengan baik.
3) Pakai selama 20 -30 minit atau boleh digunakan sebelum tidur (FOR THE BEST RESULT)
4) Tanggalkan dan buang selepas itu (tidak boleh digunakan semula)
5) Tak perlu cuci selepas guna.
6) Guna eye mask 2 atau 3 kali seminggu mengikut keperluan

7) Buang patch secara perlahan dan jangan tarik dengan kasar serta JANGAN GUNA SEMULA

TIPS :
Sebelum gunakan patch ini, boleh juga sejuk kan Crystal Collagen Eye Patch selama 10 min dlm peti ais untuk dapatkan rasa yang lebih nyaman. Nak guna lebih dari 30min pun boleh, sehingga patch kering.Tidak perlu bilas selepas pemakaian dan boleh terus gunakan pelembab dan bermake up dan anda lihat sendiri perbezaannya nanti.








HARGA : RM2 sekeping


50 keping RM50
100 keping RM85
* tak termasuk pos


NAK MENCUBA ???

BOLEH CONTACT YANA
019-6592887
SMS ONLY
PM FB HEALTHCARE YANA

SHISEIDO BLACK, WHITE & NATURGO MASK - MENARIK KELUAR WHITEHEAD & BLACKHEAD DI WAJAH ANDA


Saya percaya pasti ramai yang mengalami masalah bintik bintik hitam kat muka terutamanya pada kawasan hidung. Memang susah nak hilang benda tu kan!




Shiseido Mask merupakan masker peel off yg digunakan utk menghilangkan blackhead & whitahead. Ia merupakan salah satu hot item selling di dunia kosmetic di Jepun, Hong Kong, Taiwan, Korea, Singapore & Malaysia.







SHISEIDO BLACK MASK







* Mask berbentuk cecair hitam pekat melelikat *


SHISEIDO WHITE MASK 






* Mask berbentuk cecair putih pekat melikat*


NATURGO MASK 




Shiseido Mask merupakan masker peel off yg 

digunakan utk menghilangkan blackhead & 

whitahead. Ia merupakan salah satu hot item selling 

di dunia kosmetic di Jepun, Hong Kong, Taiwan, 

Korea, Singapure & Malaysia.







Shiseido Black Mineral Mask From Japan 

Shiseido Blackhead Remover Mask sangat disarankan kerana berfungsi untuk membersihkan dan menanggalkan sel kulit mati, blackheads dan whiteheads, mengecilkan pori-pori, memutihkan dan mencerahkan kulit muka.

Sheseido Black Mask berkesan utk memulih, mencerah, menghalus, melembut, mengatasi masalah kulit gelap/tak sekata, kesan terbakar, jerawat,menyerap minyak 3x lebih berkesan, membantu membuang bintik2 hitam /putih diwajah, juga menghaluskan liang2 roma terbuka. Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.


Cara Penggunaan:

1) Cuci muka terlebih dahulu seperti biasa.
2) Steam atau wapkan muka dengan air panas agar pori2 terbuka lebih kurang 5 minit. (tidak diwajibkan, kalau rajin buat la yer..)
3. Sapukan masker di muka anda, terutama bahagian yg diinginkan seperti hidung atau di kawasan yg byk balckhead & whitehead. (Jauhkan dari terkena pd kening, bibir dan kawasan mata)
4) Boleh gunakan dangan jari. Kalau pakai jari lebih mudah untuk disapu supaya lebih rata di muka.
5) Biarkan selama lebih kurang 30 minit hingga masker benar2 kering/keras.
6) Cabut masker perlahan dari bawah ke arah atas wajah anda dan anda akan lihat sendiri blackhead & whitehead melekat di mask.
7) Bersihkan wajah dengan air dingin agar pori-pori tertutup dengan sempurna.







Shiseido Black/White mask adalah di buat dari Collagen disertai elemen mineral laut dalam. Masker dengan kandungan nutrisi paling lengkap.

Perawatan kecantikan menggunakan Lumpur Laut Mati sebagai masker wajah sama dengan memberi suapan makanan 'bergizi' pada kulit yang dapat merawat keindahan kulit. Kelebihan lainnya, semua toksin yang terdapat pada sel kulit akan terangkat, sehingga kulit lebih bersih dan segar sekaligus halus dan kencang.

Masker ini merupakan masker kegemaran para doktor kulit , karana hasilnya jelas dan nyata dalam sekali perawatan. Biasa disebut oleh mereka sebagai " Masker Pembersih Total " .

Perawatan menggunakan masker ini selain mencerahkan & memutihkan kulit , menghilangkan noda bekas jerawat & flek,ia juga merangsang pembentukan kolagen & elastis pada jaringan kulit , sehingga kulit anda akan kencang, lembab, kenyal, kedutan di kening & pipi berkurang, pori pori kulit wajah mengecil. Perawatan yang tepat untuk melawan tanda tanda penuaan awal.










KELEBIHAAN 3 JENIS MASK NI BERBEZA-BEZA IKUT 

KEPERLUAN MUKA KITE.....


Shiseido Blackhead Remover Mask sangat disarankan kerana berfungsi untuk membersihkan 


dan menanggalkan sel kulit mati, blackheads dan whiteheads, mengecilkan pori-pori, 

memutihkan dan mencerahkan kulit muka.



Sheseido Black Mask berkesan utk memulih, mencerah, menghalus, melembut, mengatasi masalah kulit gelap/tak sekata, kesan terbakar, mengecutkan jerawat2 halus

,menyerap minyak 3x lebih berkesan, membantu membuang bintik2 hitam /putih 

diwajah, juga menghaluskan liang2 roma terbuka. Sesuaiutk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.




NATURGO GOLD OREN - Shiseido Naturgo Mud Mask terbuat dari lumpur yang ada di laut dalam, kaya 
mineral dan bahan alami. Shiseido Naturgo Mud Mask dapat membersihkan pori-pori secara menyeluruh,mengawal minyak berlebih, menghaluskan wajah, mengurangkn jerawat dan mencerahkan kulit



Shiseido White Mask-
Shiseido Peel-off White Mask berfungsi untuk mencerahkan dan memutihkan 
wajah, menghaluskan wajah, mengurangkn kedut2 dan mengangkat sel kulit mati.

Shiseido White mask bagus untuk mendinginkan dan mencerahkan kulit setelah berpanasan 

dibawah sinar matahari.


CARA PENGUNAAN:-
- Bersihkan wajah terlebih dahulu.
Sebaik baiknya steam kan wajah dengan air panas selama sekurang-kurangnya 10 ~ 15 minit. Ini 
   bertujuan utk membesarkan pori-pori & memudahkan pembersihan jeragat.
- Biarkan wajah kering baru sapu mask.
- Tunggu selama 30 minit / hingga mask kering baru tarik mask perlahan-lahan.
* Anda akan dapat rasakan yang bintik bintik hitam tu ditarik keluar dari wajah anda!







 
Boleh Dipakai Pada Bahagian Hidung 






                                              Boleh Juga Dipakai Pada Keseluruhan Muka
                                    Bintik bintik hitam akan melekat pada mask apabila ditarik. 




AWAS!!! TUNGGU MASK BETUL-BETUL KERING BARU TARIK YER!!!
DAN ELAKKAN MASK DARI TERKENA PADA BULU KENING @ BULU MATA ANDA YER!!!

TESTIMONIAL PENGGUNA !!!















1  Sachet RM1.00
50 sachet RM40.00
100 sachet RM60.00
* boleh campor2 : black / white / naturgo
..Poslaju Semenanjung RM6 / RM9 sabah sarawak ..


NAK ORDER??? PM FB LIYANA SAIDAH II / SMS 0196592887

Sunday, 28 April 2013

PROMOSI!!!!!!


♥ ♥ Haa Uolls Nak Tau Rahsia CANTIK HANEZ SURAYA?? memang CUN & GEBU SANGAT even Tanpa Makeup cos Hanez salah seorang pengguna AURAWHITE tau !! bukan setakat Hanez Suraya jer, mmg ramai pelanggan2 yang bagi feedback yang memuaskan selepas penggunaan Aura White ni

Cepat2 order, Promosi ni sangt2lah terhad, sape cepat dia dapat...

ORDER HARI INI & DAPATKAN PERCUMA ;

1. Shaker
2. 3D Diamond Sheet Mask
3. Sheisedo Mask
4. Miss Rose Eye Liner
5. Flashlight Earpick
6. Eye Mask
7. Sinus Cure Trial
8. Dan Juga Percuma Pos Laju

RM140.00

Promosi Terhad, selagi stok masih ada!!!!!!

Berminat boleh hubungi liyana 019-6592887

Sunday, 21 April 2013

KINOKI CLEANSING DETOX FOOT PATCH

Jom buang toksik...

                      
Tanda- tanda toksin banyak dalam badan:

  • Kerap mengalami sakit kepala
  • Badan berasa letih tanpa sebarang sebab
  • Susah bangun tidur
  • Bahagian keliling mata menjadi gelap
  • Banyak angin dalam badan
  • Masalah alahan
  • Inflamasi pada sendi
  • Masalah lenguh badan 
  • Aliran darah dalam tubuh tidak lancar
  • Berat badan susah turun walaupun puas berdiet
  • Berat badan meningkat
  • Kehadiran selulit
  • Masalah jerawat dan banyak lagi... 






healthier-kinoki-detox-foot-pads-1.png
healthier-kinoki-detox-foot-pads-2.png
healthier-kinoki-detox-foot-pads-3.png
healthier-kinoki-detox-foot-pads-4.png
healthier-kinoki-detox-foot-pads-5.png
healthier-kinoki-detox-foot-pads-6.png
healthier-kinoki-detox-foot-pads-7.png
healthier-kinoki-detox-foot-pads-8.png
healthier-kinoki-detox-foot-pads-9.png
healthier-kinoki-detox-foot-pads-10.png
healthier-kinoki-detox-foot-pads-11.png
healthier-kinoki-detox-foot-pads-12.png

KINOKI CLEANSING DETOX FOOT PATCH
1 KOTAK (10 KEPING)
RM12 (SM)
* POS RM6(SM) / RM9 (SS)

Order : sms 0196592887